Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

zondag 19 december 2010

Mogen we betalen?!


Ze zijn hier gemakkelijk, met van alles gemakkelijk. Hebben geen haast. Zelfs niet met het maken van een rekening. Je moet zowat op je knieën voor een rekening. Eind mei heeft Lars-Gunnar een hoge toiletpot geplaatst in de badkamer beneden (prettiger voor Peter, degene die er stond was superlaag). Gevraagd om de rekening. Een maand later maar eens naar hem toegereden (hij woont ca. 12 km zuid) en er weer om gevraagd. Ook of hij een putdekseltje had of wilde maken. We hadden het kapotte dekseltje, dat buiten nodig is om blad tegen te houden, bij ons als voorbeeld. Ja, dat zou wel goed komen. Een week of twee voor ons vertrek begin oktober, nog maar eens een mail gestuurd met de vraag om de rekening. Hij kwam niet. Nu heeft hij weer achter ons huis aangelopen ivm de verwarming tijdens onze afwezigheid en het putdeksel zat er ook op toen we hier maandag aankwamen. Weer gebeld of hij langskomt voor een babbeltje en presentje en de rekening. Hij is nog niet geweest. En dan andere Lars. Heeft sneeuw geruimd, zodat we ons huis in konden. Ook hem gevraagd om langs te komen, ook nog niet geweest. De schoorsteenveger kwam in september. Wilde geen contant geld aannemen. Ik zei dat we tot december in Holland zouden zijn en dat hij de rekening daar heen kon sturen of via de email. Er is nog helemaal geen factuur gekomen. Ook maar weer eens herinneren. Ik houd er niet van, wil ervan af. Alles betaald hebben. Zij zullen toch ook hun boeken wel in orde willen hebben voor het einde van het jaar????
Vandaag veel boodschappen gedaan. Vooral omdat het woensdag extreem koud gaat worden en we dan zeker niet met de auto weg willen. Nu nog goed weer om groenten en fruit in te slaan. Als ik met de spark ga en het vriest hard, kan je dat niet meenemen. Ook zuivel ingeslagen, bleef goed tot na de kerst, dus moet kunnen. Overigens hebben we ook nog wel groenten uit eigen tuin in de vriezer zitten. Gisteren daar boerenkool van gegeten. Rond kerst wordt het weer minder koud met sneeuw. Nu is het praktisch volle maan, fraai!
Eric is naar huis, naar Övik. Vanmorgen dacht ik het al, de 30 cm sneeuw was van zijn auto gehaald en de auto stond aan het infuus (motor- verwarming). "Driving home for Christmas, I can't wait to see those faces. Driving home for Christmas, yeah!" Ik moest dus aan dit leuke kerstlied van Chris Rea denken. Kan hij zijn dochter en (Hollandse) schoonzoon + kleinzoon zien. De Hollandse Wim, waar zijn dochter al 20 jaar mee getrouwd is en om wiens naam Eric de eerste keer erg moest lachen. Wie heet er nu als een schoonmaak-/schuurmiddel?! De V en de W worden immers allebei als W uitgesproken, dus Vim is Wim. Hij is erg verguld met Wim, een hardwerkende man volgens zijn zeggen. Ik hoop dat ze een fijne kerst hebben............