Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

donderdag 27 mei 2010

Gestoffeerd

Ja hoor, het huisje is definitief in gebruik genomen door het paar "Zwarte Mees". Er is wat afgesleept, twee dagen lang. Ik had het idee dat het mannetje alleen maar in de boom zat te wachten en te kijken en dat het vrouwtje al het werk deed. Misschien wachtte hij op het moment voor de wip, ha, ha. Zij vloog maar heen en weer. Eerst werd de bodem van het huisje bedekt met berkenblaadjes van vorig jaar. Daarop kwam verdord gras (van vorig jaar) en mos. Het zal er in het nestkastje nu ongeveer zo uitzien als op de foto hierboven. De komende dagen zullen de eitjes wel gelegd worden. Nu een paar weken afwachten dus.
Gisteren kwam Stefan nog even langs in de namiddag. Hij is de man van de boomstammen en de kloofmachine. Hij vertelde (toen hij de klover bracht) dat hij ook allerlei klussen doet. Timmerwerk, metselwerk, kan bijna alles volgens zijn zeggen. Wel dat hebben we nu net nodig. We hebben een paar klusjes. Bijvoorbeeld aan de altan achter het huis. Die is aan het huis gebouwd en staat op 3 betonnen palen. Niet bepaald een fraai gezicht. Hij gaat dat nu dichtmaken aan de onderkant. Er komt een garagedeur in de carport. Dan hebben we geen carports meer, maar drie garages. Dan kan alles tenminste dicht als je dat wilt. De andere carport heeft inmiddels vorig jaar weer een deur gekregen. Daar willen we de loppis in gaan doen. Wel misschien vinden we nog wel een klusje, dat zien we wel. Hij komt 2e helft juni waarschijnlijk.
Morgen gaat het de hele dag regenen. Vandaag was het tot een uur of vier droog. Best lekker weer. Inmiddels zitten alle aardappels in de grond en ook de snijbonen (die ik voorgezaaid had binnen). Alle zomerbloembollen zaten al een paar dagen in de grond. Een dagje regen kan nu dus helemaal geen kwaad. Krijgt alles lekker water. Volgende week wordt het 20+ graden, dus groeien maar. De aardappels gaan hier altijd eind mei pas de grond in. Anders is de grond nog te koud. Door het lange licht zijn ze ongeveer gelijk te oogsten met de piepers in Nederland. We zijn benieuwd hoe onze eerste lichting zal zijn. Per slot van rekening zijn we onervaren met aardappels.
Weer een nieuw recept op Kokkerellen, Zomerdag recept 3 .......... Bloempotbroodjes. Tot gauw