Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

dinsdag 15 september 2009

Tineke, loppis, Hertz

Vandaag was het weer zulk prachtig weer. Erg warm zelfs. Heerlijk hoor. Vanmorgen samen besproken dat we toch niet met de Volvo van Rob en Christien naar huis durven. Eerst de remmen, nu doen de ruitenwissers en de claxon het niet. Het is niet de zekering. Tja, wat zal het volgende zijn? Het kan goed gaan, maar ook niet en we hebben genoeg van dit soort ellende gehad in deze vakantie. Dus gaan shoppen op het internet en autohuur vanaf Östersund aangevraagd, een automaat en inleveren in Nederland. Het is niet te geloven maar Europcar en Hertz schelen de helft. Hertz is echt ruim de HELFT goedkoper. Evengoed nog een aderlating 700 euro, maar bij Europcar was het 1500 euro. Sunny cars heeft geen eens geantwoord. Er staat vrijdagmorgen om 10.00 uur dus een Volvo 80 automaat klaar bij Hertz in Östersund. Qua auto moet het dan toch een ontspannen reis worden en dat lijkt ons heerlijk. 3 x 700 km. rijden (de B&B's hadden we op de heenweg al weer besproken voor de terugreis) en ook genieten onderweg. Eens even picknicken en/of iets leuks bekijken. Dat van die auto was net allemaal telefonisch geregeld toen Tineke rond de middag kwam. Wouter was er niet bij, hij was aan het werk bij een bedrijf waar hij in de toekomst werk hoopt te krijgen. We hebben lekker koffie gedronken voor de garage in het zonnetje. Ook hondje Milly van Tineke was erbij.
Daar een hele poos gezeten. Toen naar de loppis gegaan hier in Hoting, allebei wat dingetjes gekocht. De schoenenzaak waar Tineke ook graag even naar toe wilde was helaas wegens vakantie gesloten. Toen nog even koffie/thee gedronken bij "Kafe Koppen" of tewel het koffiekopje, lekkere broodjes erbij. Eenmaal thuis weer lekker buiten gaan zitten met frisdrank. Heerlijk zat het daar.

Toen zijn Tineke en ik even met Rush uitgegaan en hebben ons vorige week aangeschafte bessenpluk"ding" uitgeprobeerd. Daar plukt iedereen hier in de bossen de bessen mee. Het gaat eigenlijk best fantastisch. De blaadjes blijven prachtig aan de plantjes zitten en de bessen komen eraf. Het is eigenlijk een soort grove kam met een opvangbakje. Tineke gaat er ook een kopen.

Toen Tineke weg was ben ik weer aan de slag gegaan met de twee andere vissen. Koppen eraf (het went nog niet) en de schubben. Ze waren wederom bijzonder lekker. Nu ga ik zo maar even afsluiten en lekker douchen. De afwas ik ook al weer klaar, gedaan door mijn keukenhulp. Zal in Nederland wel weer tegenvallen dat we het zelf moeten doen. En dat zit er aan te komen. Nog twee volle dagen hier in dit huis op deze plek. Ik heb helemaal nog geen zin om hier weg te gaan. Maar het moet, er wacht thuis heeeeeeeeel veel.

Klaar voor bereiding, flinke vissen hoor!