Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

zaterdag 14 juni 2014

Sim


Sim? 
Simkaart? 
Nee, Sim!

Ik had beloofd te vertellen wie hier 23 juli wordt verwacht. Eigenlijk niet alleen wie, maar ook hoe het zo kwam. Eigenlijk was ook dit niet gebeurd als mijn blog er niet was geweest. Laatst schreef ik HIER (klik) ook al over waar een blog al niet toe kan leiden.

Soms komt er iets of iemand in je leven waar je niet speciaal naar op zoek was, maar in ene, onverwacht komt het, hij of zij op je pad alsof het zo moet zijn. Dit is nu het geval met Sim.


Lieve Sim!

Niet alleen een blog, ook Facebook speelde hier een belangrijke rol. Ik doe niet zoveel op Facebook, maar ik zat laatst even naar beneden te scrollen en bekeek wat mijn Facebook vrienden zoal deelden. Een van die vrienden is Marissa en we kennen haar en haar man Luc door m'n blog. Ze zijn ook hun hart aan Zweden verloren en waren hier al een paar keer op vakantie, vorig jaar zelfs een hele tijd in Vilhelmina, zo'n 70 km ten noorden van waar wij wonen. Ze zijn toen ook bij ons geweest met hun hond Odie. 

Marissa deelde laatst op Facebook een link naar HET GOUDEN MANDJE (klik). Ik klikte op de link en keek zo eens naar de honden die ter adoptie werden aangeboden, dat doe ik wel vaker, maar het blijft altijd bij kijken, tenzij we geen hond meer hebben en gericht op zoek zijn naar een oudere hond die we nog een leuk tweede deel van zijn/haar leven willen geven. 
Ik viel als een blok voor Sim en Peter vond haar ook gelijk heel leuk. Ook de karakter- eigenschappen zijn natuurlijk erg belangrijk, maar zelfs die leken ons heel goed bij Rushy te passen, want in de eerste plaats moeten we natuurlijk met haar rekening houden. 
Marissa en Luc zijn thuis in het herplaatsen van honden en hebben er dan ook vaak een logeerhond bij die op een nieuw baasje wacht. Marissa en Luc komen in juli weer op vakantie naar Vilhelmina. 
Tja, zou ik het aan hen durven te vragen? Ik heb het gevraagd en het enige probleem dat er in eerste instantie leek te zijn was de ruimte in de auto. Ze hebben inmiddels zelf al twee grote honden en gaan kamperen, dus waar zouden ze een derde hond nog moeten laten? Ze dachten aan een hondenaanhanger, niet ideaal vonden we alle vier. 

En nu komt het...
Marissa en Luc hebben zelf een aanhanger gekocht, een gewone zodat daar spullen in kunnen. "Komt altijd wel van pas", meende Luc. Sim kan dus ook in een bench in de auto. 
Marissa en Luc zijn vorige week vrijdag bij Sim op bezoek geweest en wat waren ze enthousiast. Dit was de eerste reactie die bij ons binnen kwam: 
"Ik stuur morgen nog een uitgebreid verslag, maar ga maar al een mand kopen :-) Sim is echt een superleuk hondje! Ze is erg nieuwsgierig en met wat snoepjes is ze meteen omgekocht ;-) Ze is aanhankelijk, lief, luistert goed!" 
In het weekend van 5 juli gaan ze Sim ophalen en nemen haar in huis, zodat de honden aan elkaar wennen voor de reis. Marissa gaat nog met Sim naar de dierenarts voor zaken die nog in orde moeten zijn voor de Zweedse grenscontrole. En zo komen ze hier aan op de 23e juli!
Geweldig dat Marissa en Luc dit mogelijk hebben gemaakt. Ik kan ze niet genoeg bedanken.

Nogmaals enorm bedankt Marissa en Luc!!!

Gon