Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

zaterdag 7 juni 2014

'Pingst' en het zomerse weer


Seringen in de tuin

Andere seringen die Marlies voor me plukte

En dan is het alweer Pinksteren en wederom een mooie week achter ons. Heerlijk buiten zijn, alhoewel we het vandaag wel erg warm vonden. Maar we klaagden niet natuurlijk. Nu is het weer een beetje omgeslagen en zal het eerste Pinksterdag bewolkt zijn met kans op een klein beetje neerslag. 


De viooltjes bloeien overal nog uitbundig, ze bloeien
 hier altijd bijna de hele zomer door

We waren dus aldoor buiten. Alles bloeit en groeit en broedt, alhoewel ik ook al jonge vogels (bijv. groenling) heb gezien. De eekhoorn heeft jonkies en ik strooi een heel klein beetje zonnepitten voor ze, zo leuk om ze te zien. De vos loopt nog steeds elke avond langs rond middernacht als hij op jacht gaat en af en toe ook reeën. Het wordt niet meer donker en de vogels zingen de hele nacht door. Peter zag deze week een laplanduil. Kortom, ik ben de laatste paar jaar heel goed gaan begrijpen waarom de Zweden zo uitbundig midsommar vieren. Zo'n explosie van leven moet je vieren na zo'n lange strenge winter! Nog even en het is zo ver.

De lijsterbes bloeit nu ook

En de wilde geraniums, de schoenlappersplant en de papavertjes in
de kleuren wit, geel en oranje.

We waren ook nog even naar Tineke deze week. Ze heeft naast haar hondje Milly nu ook een welp (Duitse Staande draadhaar) van negen weken. 

Kareltje, is hij niet enig?!
Sorry Tineke, even jouw foto gebruikt, ik vergat er een te maken.

In het volgende bericht zal ik iemand aan jullie voorstellen. Iemand die we verwachten op 23 juli. We kijken er erg naar uit dat ze komt...


Middernacht
(klik op foto voor groter en mooier beeld, ze worden dan echt veel fraaier!)

Ik wens jullie een heel fijn Pinksterweekend!

Gon