Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

zondag 22 juni 2014

Het is toch juni... of vergis ik mij?Midzomer

Zo ziet het er nu uit wanneer je rond middernacht bij de Noordkaap bent of in welk land dan ook op dezelfde hoogte. De zon gaat niet onder.

Maar nu, het is koud, het lijkt wel april hier in plaats van juni.
Het was midzomer en het is lang geleden dat midzomer hier zo koud was.
In deze omgeving was het deze eeuw vier keer eerder zo koud en onder de tien graden tijdens midzomer.
In 1905, 1923, 1939 en 1963. 
51 jaar geleden dus voor het laatst.
Jammer, het midzomerfeest is hier, samen met Kerstmis, een hoogtepunt en erg belangrijk. Het lokte echter niet erg om naar buiten te gaan. Jammer, de natuur is nu zo mooi, ongelooflijk hoeveel er bloeit.
Ik heb mijn bakken met hangplanten maar in de altan gehangen, de kou, de regen, de wind, het doet ze geen goed. Nu hangen ze in de altan mooi te zijn en hier vandaan ziet dat er eigenlijk best gezellig uit. 
De stroming komt nu steeds uit de poolstreek en in de bergen is zelfs sneeuw gevallen. Ook nog verder zuidelijk van hier. Voor hetzelfde geld kan het 25 graden zijn. Wie weet is juli ons beter gezind, want zover het weerbericht kan kijken, zit er in juni nog niet veel verbetering in. Heel sneu voor de mensen die hier nu op vakantie zijn, we kennen meerdere echtparen die nu in deze omgeving vakantie vieren. 

klik op de foto

De viooltjes in de klompen en de oude melkbus doen het nog prima ondanks het frisse weer. Deze foto's genomen tijdens een spaarzaam zonnetje. 
Het nadeel van dit weer heeft slechts één voordeel, we hebben nu nagenoeg geen last van muggen en knutten als we buiten bezig zijn.

Hoe was jullie midzomerweer?

Een mooie week gewenst!

Gon