Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

zondag 1 juni 2014

15 jaar en wat allemaal nog meerOnze lieve Rushy is vandaag jarig. Vijftien jaar is ze geworden! Haar mooie bruine masker is afgelopen winter bijna helemaal grijs geworden. Haar gehoor is ook behoorlijk achteruit gegaan, de voorpoten willen niet meer zo en het overgewicht wil er ook maar niet af. 
We klagen niet, want wat heeft ze al een mooie leeftijd bereikt! Ze is nog vrolijk en goed bij de tijd. We genieten van haar zo lang het nog kan en zij nog plezier heeft in het leven! 
Ik heb wel zo'n vijfentwintig foto's moeten nemen voor deze ene schuchtere blik in de camera. Ze vertikt het altijd om in de camera te kijken, ook zonder bloemenkrans :-). 

En wat hebben we een heerlijke, nuttige, zonnige en bovenal ook gezellige week gehad. Veel gedaan, zoals bijvoorbeeld mest halen bij Marlies en Arnoud, zoals je op de foto hieronder kunt zien.


Op het aardappellandje lag al koeienmest bij Lars Gunnar vandaan en dat is inmiddels al geploegd door buurman Clas. Maar bij M en A lag oudere koeienmest die al mooi fijn is. 
Of we ook wilden. Ja, dat willen we en we haalden ons oude aanhangertje uit het stof om wederom als mestkar te dienen. Deze mest gaan we voor de winter over de tuin verdelen.

We hadden ook twee dagen gezellige gasten in de stuga. We kenden ze nog niet, ze wonen ook in Zweden en ze wilden deze omgeving eens verkennen. Het is ze erg goed bevallen en het werd ook nog heel gezellig. We zijn ook nog naar M en A geweest met hen en dat was dus even een gezellig Hollands onderonsje.
Jullie dus ook bedankt N en R!

Tineke aan het frezen

Vrijdag kwam Tineke, ze heeft vakantie en is even thuis vanuit het hoge noorden (Junosuando) waar ze bij de mijnen werkt als vrachtwagenchauffeur. Ze rijdt malm. Haar hondje Milly was er natuurlijk ook bij.  Ze is nu zuidwaarts en komt zondagavond hier weer langs en blijft dan slapen om maandag weer naar huis te gaan.

Milly, ook zo lief!

Tineke en ik hebben vrijdag samen het aardappellandje gefreesd, om beurten dus. Dinsdag gaan de aardappels de grond in en dan kunnen ze gaan groeien. Dat gaat zeer snel in de zomer op deze hoogte omdat het dan nagenoeg 24 uur licht is. Eind augustus zullen we ze dan kunnen rooien.
Ja, dit was een heerlijke en gezellige week!

Ik wens jullie een mooie zondag en fijne week toe!

Gon