Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

zaterdag 5 mei 2012

Yes, yes, yes

We gaan weer naar het noorden!


Maar gisteren eerst nog een keer uitgebreid naar mijn moeder geweest. Mijn broer kwam ook en nog een vriendin van mijn moeder.
Ik had met opzet iets vrolijks aangetrokken. Het weer is niet om over naar huis te schrijven, behalve dan rond Koninginnedag, en het valt me erg op dat iedereen nog in van die sombere kleuren loopt alsof het nog hartje winter is. Toen ik het tehuis binnenliep ook, het personeel, de patiënten, allemaal donkere kleding.
Ik viel dus wel op met een bloesje van dit stofje (boven). Het viel zo op, dat zowel mijn broer als de vriendin van mijn moeder (die iets later kwam), zonder dat ze het van elkaar wisten aan mij vroegen of ik een 'Zweedse blouse' aan had.
'Een Zweedse blouse? Nee hoor!'
Beiden dachten dat ik het vast in een winkel van de Samen had gekocht :-)).
Ze konden zich al die vrolijke kleuren herinneren van mijn berichtjes, die ik hier in februari schreef over de jaarmarkt in Jokkmokk en later over het protest in Jokkmokk. Later vroeg nog iemand anders het.
Het lijkt natuurlijk niet op de (folklore-) kleding van de Samen, maar die vrolijke kleuren van de Samen hebben dus wel indruk gemaakt!

Morgenochtend vertrekken we dus. We rijden, zoals altijd, over de bruggen en slapen de eerste nacht in Malmö. De tweede dag slapen we in Valbo bij Gävle.
Toen ik de hond net uitliet, nam ik me voor straks mijn winterjas maar weer aan te doen, getver wat is het koud! Het lijkt Zweden wel. Hadden ze daar afgelopen week heerlijk weer, boven Stockholm hadden ze gisteren op veel plaatsen nog een keer een witte hoed. De komende week wordt er ook geen weer verwacht om over naar huis te schrijven. Geen voorjaarsgevoel.
Maar toch zoveel zin om weer te gaan.