Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

donderdag 24 mei 2012

Genieten

Het is prachtig weer geworden. Al twee dagen lopen we in korte broek met hemdje. Dat kan nu nog zonder je in te hoeven smeren met goedjes tegen vervelende insecten. Maar als het zulk mooi weer blijft, zullen die ellendelingen wel snel tevoorschijn komen. De zon heeft hier zo veel kracht, dat we al behoorlijk verkleurd zijn. Vooral Peter.
Peter is vorige week gevallen en heeft een aantal dagen zijn beenprothese niet kunnen dragen vanwege een zwelling. Gelukkig gaat het nu wat beter en kan hij hem weer dragen, maar niet volledig belasten, hij loopt nu dus met krukken erbij. Zelf ben ik druk geweest met behangen en zo. Echt leuk om iets zo te zien opknappen! Maar de laatste twee dagen zijn we dus de hele dag buiten. Heerlijk.

Waar ik ben is Rushy, dus staat zij er ook weer eens op :-)

Ik geniet van het hier zijn, samen.
Ik geniet van het mooie weer.
Ik geniet van de dennengeur, die vrij komt door de warmte van de zon.
Ik geniet van zo enorm veel vogels die, nu het niet meer donker wordt, de hele nacht zingen!
Ik geniet van een eland die op de berg loopt waar we tegenaan kijken, terwijl we buiten thee drinken.
Ik geniet van alles wat nu in bloei komt.
Ik geniet van de wilde zwaan die iedere avond overvliegt, veel geluid makend. Drie wilde zwanen grondelen wat af op het meer hier. Zouden het dezelfde drie zijn als vorig jaar?
Ik geniet van de koekoek die sinds gisteren weer terug is.
Kortom, ik geniet van alles om ons heen.

Vandaag heb ik een rekje opgehangen bij de altan die ik vorig jaar opgevrolijkt heb. De tuin is groot en vrij open, het is moeilijk om, zoals in Nederland gemakkelijker gaat, 'hoekjes' te maken. In NL zijn de tuinen doorgaans kleiner en aanplant groeit veel sneller. Dus opvrolijken op andere manieren, zoals bijvoorbeeld met dit rekje. Een paar geraniums er aan en het staat gelijk weer veel leuker zo'n hoek.
Ik was er net mee klaar toen Chris en Georgette onverwacht op bezoek kwamen. Heerlijk buiten gezeten, was gezellig.

De komende dagen blijft het nog mooi weer en hebben we bezoek. Dat is mooi dus. Vanaf dinsdag blijft het wel goed weer, maar de temperatuur gaat wel omlaag. Maakt ons niet uit, als de zon schijnt is het hier zo snel lekker!