Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

woensdag 30 maart 2011

Tegoed: geiten

Er is een geitenboerderij in Ramsele, dat is niet zo heel ver van Hoting. Ik kwam erachter toen we geitenkaas kochten op de Hoting marknad met midsommar. Ik vond een website en een weblog over de geitenboerderij. Ik vond dat heel erg leuk, geiten in dit klimaat! Altijd heb ik eigenlijk zelf wel een paar geiten willen hebben, maar nooit gedaan. Toen we nog in Oudesluis woonden hadden we genoeg grond om wel een paar geiten te houden, maar de buren hadden al geiten, en zij waren blij met ons stuk grasland erbij (dat mochten ze gratis gebruiken). Zo hadden we wel de lusten en niet de lasten van geiten. Dat klinkt minder aardig dan ik het bedoel, ik vond het n.l. enig. Er liepen geiten en toch waren we vrij om te gaan en staan waar we wilden. Deze buren zijn Teun en Joke die ons afgelopen zomer met hun caravan een verrassingsbezoek brachten. Dat was een gezellige week. Begin van dit jaar, toen we dus in Hoting waren, stuurde ik “Tove” een mailtje. Op haar blog en website staat n.l. dat je de boerderij mag komen bezoeken. Een telefoontje om te vragen of er wel iemand thuis is is voldoende. Ik schreef Tove dat ik ook wat vragen wilde stellen. Ik had Joke n.l. beloofd een stukje te schrijven voor het “geitenblad” van de liefhebbers en hobby-houders van de Nederlandse Landgeit.

Dit zijn de eerste kleine geitjes van vorige week.


Tove vond het prima en adviseerde dan te komen als de jonge geitjes geboren zouden zijn. Het liefst een week of twee daarna, omdat de moedergeiten in het begin misschien nerveus zouden worden van bezoek. Ze vermoedde dat de kleintjes begin maart geboren zouden worden, dus zo vanaf half maart zou ik eens kunnen bellen. De geitjes kwamen twee weken later dan begin maart. Wij gingen eerder naar Nederland dan gepland. De geitjes waren toen zelfs nog niet geboren …… jammer, jammer, jammer, van een bezoek is het (nog) niet gekomen. Dus een verslag van een a.s. bezoek houden jullie nog tegoed. Maar hier alvast wat foto’s. Ik heb Tove gevraagd of ik ze mag gebruiken en ze zei ja. De boerderij heet “Meåfors Getgård”.Deze geiten hebben het toch wel getroffen, of niet soms?!!!

De kaas is ook niet te versmaden!

Dit is de link van haar blog en dit is de link van de website. Als je er foto’s op kijkt kan je zien dat ze ook nog andere dieren hebben.

@ Tove: Kära Tove, Tack så mycket att jag får använda dina bilder. De är underbara!