Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

woensdag 21 september 2011

Frezen
We wilden graag het aardappellandje nog even frezen. Dan huren we dus een frees van de man van de camping hier (die verhuurt allerlei apparaten) voor een habbekrats. Kan je er zelf geen een voor aanschaffen. Krijg je er echt nooit uit. Nu kost het voor 2x ongeveer 25 euro per jaar. Niet gek, zit er ook al benzine in en je hoeft hem niet bij te vullen zegt hij dan nadrukkelijk.

Maatje 39 :-)
Het is voor Peter nauwelijks te doen dat frezen, want het ding vreet zich vooruit. Je moet er echt een beetje aan hangen, anders gaat hij niet in de grond, maar gaat hij er alleen maar overheen. Ik ben het dus gaan doen en was wel een aardig poosje bezig om het goed te krijgen. De pech was dat het vannacht geregend had en daar was ik niet zo blij mee. We hadden er turf uit de bossen overheen verdeeld (voor ons geschept door Tineke, bedankt nogmaals hè Tineke!!!). Iemand had ons verteld dat dat het allerbeste was om de grond te verbeteren. Alle planten uit de potten en bakken zijn er ook doorheen gemalen nu. Dan is het lekker los voor de sneeuw en de vorst komt en dan doen we het komend voorjaar nog een keer.


Lekker los en lekker opgeknapt!
De twee aardbeienplanten van de schommel staan erin nu.
De aardbeienplanten die aan de schommel hingen heb ik na het frezen gepoot. Ik hoop dat ze de winter zo doorkomen. Buiten zijn we nu eigenlijk met alles klaar. Heerlijk is dat, dan kunnen we nog een beetje genieten hier als het weer meewerkt. De komende twee dagen in ieder geval niet, dus net op tijd gefreesd. Het weekend komt er weer zon..........


De aardappels stonden natuurlijk allemaal in mooie aangeaarde rijen. Maar toen kwam er in een heel andere hoek van het veldje, n.l. tussen de bietjes die we gezaaid hadden, een aardappelplant op. Om uit te proberen welke aardappel het hier een beetje goed doet, hadden we drie soorten gepoot, dus het was een verrassing wat voor aardappel daar nu toch opgekomen was. En hoe het komt zal altijd wel een raadsel blijven, want we kunnen ons niet voorstellen dat een aardappel van vorig jaar kan overleven na minima van rond de -30 graden! Ook al ligt hij onder een laag sneeuw. Vandaag ook die laatste aardappelplant dan maar even gerooid en dit kwam er vanaf. De Nederlandse rode late aardappel "Laura". Twee jaar geleden poters gekregen van de EKO boer "Veer" in de Kop van Noord-Holland. Ze doen het hier goed, en het is een lekkere vastkoker.