Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

vrijdag 9 september 2011

Aardbeienrood


De aardbeienplanten aan de schommel 2 weken geleden.
Inmiddels is het blad vlammend rood (foto volgt)
Ze gaan maar door met bloeien en aardbeien geven.
Ze worden nog rijp ook, ongeacht het weer.
En zoet!

De schommel afgelopen winter.
Slechts de helft was nog zichtbaar.
De struik links van de schommel was niet
meer te zien!

Het is hier een beetje herfst, althans dat doen de kleuren van planten en bomen ons geloven. Ook de temperaturen zijn wel iets gezakt en het heeft drie dagen geregend. Een beetje weemoedig wordt je ervan, het is weer voor- bij ................ en mooi dat ie was, die zomer!!! Als ik erop terug kijk in gedachten en nog eens door mijn foto's 'blader', dan kan ik zeggen dat ik heel erg genoten heb van alles. Van het hier zijn, van het mooie weer, van de natuur, van het huis, van alle bezoekjes, van het licht en de middernachtzon. Het wordt nu weer tijd wat meer naar binnen te trekken. Leg je er maar bij neer, verzet heeft geen zin. Inmiddels ben ik daar wel goed in, vroeger zat ik te mokken, maar het helpt je weinig. De herfst is ook prachtig en wat is het hier in de winter ook onvoorstelbaar mooi!!! Dat maakt het wel makkelijker de winter tegemoet te zien. De kou nemen we erbij, hier in huis is het lekker warm en een wandeling in de sneeuw bij droge lucht is fantastisch. We zijn hier ook al een beetje aan het afbouwen, omdat we eind van de maand naar Nederland gaan. De aardappels moeten nog uit de grond, maar door de regen van de laatste dagen is de klus zwaarder dan een week geleden toen ik er ook al een rij heb uitgehaald, zodat we geen aardappels meer hoefden te kopen. Met mijn moeder gaat het "stabiel". Het was wel weer erg schrikken toen ik vorige week een telefoontje kreeg dat ze weer is gevallen. Drie hechtingen in haar voorhoofd. Zo zielig! Nog een paar weken dan kan ik haar weer even heerlijk in mijn armen sluiten! Naar die momenten kijk ik uit.
Dit weekend krijgen we bezoek. Nathalie en Paul komen morgen, dus van vrijdag tot in de loop van zondag. Het laatste bezoek voor de gastenstuga. :-(   Als Nathalie en Paul weg zijn  gaan we de stuga winterklaar maken, dus water aftappen, leidingen doorblazen met de compressor en glucol (= antivries) in de putjes en toiletpot. We hebben afgelopen week ook kennis gemaakt met Nederlanders die drie jaar geleden een huis hebben gekocht hier verderop. Ze konden wegens ziekte twee jaar lang niet komen, zo sneu. Er moet e.e.a. aan het huis gebeuren en daardoor en mede door het regenachtige weer zijn ze vandaag terug gegaan naar NL. Ze komen volgend voorjaar voor langere tijd terug en misschien komende winter al.
Ik heb jullie trouwens ook nog een foto beloofd van de altan met het door mij gemaakte plafond erin en ik zou ook nog over de vikingen (deel 3 zou dat worden) schrijven. De foto komt spoedig, de vikingen komen ook, ik weet nog niet wanneer.