Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

woensdag 29 september 2010

Södermanland

We zijn gisteren aangekomen in Rinkesta bij Helen's B&B. We hebben hier altijd een appartement voor onszelf waar de hond ook mag. Ideaal. Rush was ook erg blij toen ze hier gisteren uit de auto sprong, zo van "Oh wat leuk dat we hier weer zijn!" Vandaag hebben we hier eens wat rondgekeken in de omgeving ten westen van Stockholm dat op een uur rijden ligt. Het kustgebied buiten Stockholm bestaat uit ongeveer 24.000 rotseilandjes, die scheren worden genoemd. De scheren zijn de reden dat veel inwoners van Stockholm een bootje hebben. Op de scheren zijn ongeveer 50.000 buitenhuizen gevestigd. Maar de mensen uit de stad hebben ook in deze omgeving vaak een fritidshus. Stockholm zelf is ook op eilanden gebouwd. Je kunt dus vanaf zee hier komen, tussen alle rotseilandjes door. We hebben hier was plaatsjes bezocht die aan dat grote binnenwater liggen. We kwamen veel buitenhuisjes tegen.


Het was goed dat we hier een dagje waren voor we verder gaan, want we waren allebei best wel moe. Vandaag kwamen we om vijf uur hier terug. Peter had behoefte aan een "little nap". Ik knap daar meestal niet van op en besloot lekker met Rush te gaan lopen. Het weer was nog zo geweldig mooi. Het is hier een landbouwgebied. Voornamelijk akkerbouw, maar ook wel een beetje veeteelt. Dit wordt afgewisseld met veel bos.Ik las laatst dat hier al zo'n 5000 jaar akkerbouw wordt bedreven. Het land is ook pas 10000 jaar van de ijskap verlost. Maar goed, ook een mooi landschap dus. Heerlijk om te wandelen. Een uur lang en maar één auto tegengekomen. Daarna Rush eten gegeven en op de kamer gelaten. Ze is dan altijd braaf. Wij zijn in Ärla wat gaan eten.

Rechts op de foto zie je het witte lage gebouw, dit is de B&B. Dit is een voormalig bijgebouw van het Rinkesta slot helemaal rechts. Ik heb daar vorig jaar al eens een foto van geplaatst. Het is een bijzondere plek. Het slot is al eeuwen oud.

Deel van een boerderij.
Morgen naar Pia en Steffen in Denemarken.