Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

zondag 26 september 2010

Hoting vandaag

Al een poosje wilde ik naar een grafveld op een schiereiland hier vlakbij. Het schiereiland is ongeveer een kilometer lang en zo breed als een Hollandse dijk. Maar dan loop je in de natuur. Het grafveld is aan het einde. Er liggen graven uit ca. 900 - 1100 na Chr. de tijd van de Vikingen. Ik zal jullie alle bordjes besparen, maar daarop was te lezen dat ze van alles meenamen in de graven. Bij ieder graf stond een blauw paaltje, anders zou het net zo goed een zwerfkei met mos kunnen zijn geweest. Toch bijzonder er even te zijn. Het is het meest noordelijk gevonden grafveld uit die tijd.

Mooi weer en mooie uitzichten vanaf het schiereiland.


Zulk mooi weer dat Peter besluit nog even op de quad te stappen en gelijk heeft hij!


Zomaar een straat in Hoting (dorp).

Hier verzamelt SCA boomstammen. Het is aan de andere kant van Hoting. Hier gaat alles op wagons en dagelijks gaat er een enorme sliert wagons naar Sundsvall (kust Botnische Golf). Door de zon is het moeilijk te zien, maar er liggen hier boomstammen zo ver het oog reikt. SCA en Norrskog zijn hier de grootste bosbouw- maatschappijen. Eigelijk is SCA een papiergigant. In Sundsvall staan cellulosefabrieken.

Links staat al een sliert wagons klaar voor morgen (maandag).

Nog één dagje hier morgen. Dinsdagochtend gaan we rijden. We blijven 2 nachten bij Helen in Rinkesta slapen. Mooi weer, herfstkleuren, daar eens even lekker rondkijken. Dan naar Pia en Steffen in Denemarken. Daar kunnen we dan maar één nacht slapen, omdat ze de 2e nacht die we zouden willen volgeboekt zijn ivm een feestje. We zien wel of we dan Funen nog gaan verkennen en ergens anders slapen of dat we zoiets hebben van...........en nu rijden we maar door naar Nederland.
Alvast bedankt trouwens voor alle leuke en lieve "goede reis" -wensen die jullie stuurden via sms, mail, kaart.