Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

dinsdag 17 augustus 2010

Einde plaktijd

Heerlijk fris zomers, koelere nachten. Het is een beetje ander weer geworden. Niet zo plakkerig. Ik had daar nogal last van. Nu zitten we al dagen in een hogedrukgebied en is het stralend zonnig, strakblauw, en niet meer plakkerig. Eigenlijk zou het, als het nu winter zou zijn, vriezen dat het kraakt volgens mij. Lekker droge lucht nu en frisse nachten. Overdag tegen de twintig graden en heerlijk in de zon, 's nachts maar een graad of zeven. 's Morgens is het een genot om met de hond te lopen. Nog een beetje fris, zonnig, T-shirt met bodywarmer aan en de frisse lucht op je gezicht en armen voelen "prikken". Echt lekker vind ik dat. Overdag is het heerlijk in je T-shirt in de zon. 's Avonds moet ik toch wel om half tien a tien uur uiterlijk met de hond uit, want anders loopt het niet meer prettig zonder straatverlichting. Er is alleen verlichting hier voor ons huis en op het kruispunt. Ik wil niet door het bos met een zaklantaarn. Ik weet dat daar echt niemand zit te wachten tot er eindelijk eens een vrouw van in de vijftig langs komt, maar ik voel me gewoon niet prettig tussen die enorm hoge donkere bomen in het donker. Ook niet met de enorm goede LED zaklantaarn die Peter heeft gekocht. Ja een klein stukje en dan maar weer gauw terug. Rush weet dat nog wel van afgelopen winter dat ik daar niet in het donker heen ga. Maar nu kan het nog net in het schemer en neem de lantaarn voor de zekerheid mee.
Verder hebben we bijna alles wel gedaan wat we wilden doen, we zijn erg tevreden. Nog een paar kleinigheidjes. Ook nog tijd voor leuke tripjes nu, vooral met het mooi weer nog fijn om te doen. Op korte termijn de aalbessen plukken. De kramsvogels waren er eergisteren aan begonnen en omdat ik tegen netten ben heeft Peter er stokken tussen gezet met stroken bakpapier eraan, aan touw gedaan dat hij tussen de stokken heeft gespannen. Bakpapier gaat uitstekend, het heeft zeker een maand volstaan in de groententuin, overleeft regen, wind en zon. Wat is dat sterk spul. Het knispert lekker dus de vogels blijven weg. Gewoon geprobeerd bij gebrek aan beter en we hoeven nu niks anders. Bessen plukken dus en frambozen. Ook lingon (vossenbessen). Ik wil e.e.a. maken met al dit fruit. Sappen, jam, vruchten"prutjes" voor door de yoghurt. Kunnen we komende winter dan lekker van (na-) genieten. Peet gaat plukken (ik ook nog wel) en ik ga ermee aan de slag.
De prothese van Peter lag trouwens afgelopen vrijdag al in Heliomare in Wijk aan Zee. Irma en Ronald waren donderdag in de namiddag thuis en vrijdagochtend is Ronald hem gelijk gaan brengen. Wat was Peter daar blij mee! Cor en Peter hebben diezelfde dag telefonisch contact gehad. Nu maar afwachten wannneer het weer terugkomt. Cor zou het laten weten als hij het verstuurd. Hij heeft het erg druk, dus als hij het vergeet kan het alleen maar meevallen als de postbode er in ene mee voor de deur staat, ha, ha. Laatst kregen we een boeket bloemen, was besteld bij een bloemenzaak (Fleurop) in Strömsund, 50 km zuid. Kwam ook met de postbode, ha, ha. Echt waar. Heel goed ingepakt, met allemaal natte watten en plastic om de stelen. Had niets te lijden gehad van deze reis met de postbode.
Met Irma nog wat ge-sms-t en gemaild. Een zin uit haar laatste mail, die ze schreef omdat ze allerlei mensen gingen bezoeken met hun enthousiaste verhalen, was deze: "Wat een ruimte en natuur heb je daar, kunnen mensen zich geen voorstelling van maken." En zo is het mensen, je moet hier echt een poos zijn en lopen en rijden om dit te kunnen beseffen. Er lijkt geen einde aan te komen aan de ruimte en de natuur.
Hier een foto van ons die Irma ons stuurde. Dit is op het terrasje toen we met z'n vieren gingen lunchen de dag dat we de prothese gebracht hebben.

Nu ik toch aan het citeren ben...........deze opmerking kreeg ik laatst in een emailtje van Anneke: "Leuk jullie verslag van jullie trip, vraag eens of ze ook een foto van jou maken ergens in die mooie natuur, wil je snoet wel weer eens zien."
Nou Anneke, het is wel niet in de mooie natuur, maar op een terrasje en die hieronder is in de timmerstuga van de buren. Die hebben we toen, half juli, ingewijd met z'n vieren. Ze hadden hem toen behangen en gewit. Het was de avond voor ze weer naar huis gingen. Je kunt wel aan mij zien dat we aan de "Ljung" wijn (hun zelfgemaakte wijn) zaten. Eergisteren kreeg ik de foto's ervan. Op cd nog wel. Åke is afgelopen weekend aangekomen. Hij was hartstikke ziek eer hij hier was. Kreeg onderweg (700 km) enorme koorts. Is in Sundsvall bij zijn broer langs gegaan (is 3 uur van hier) voor koortsremmers en toen doorgereden. Nu hier bloedtests. Lijkt op malaria, door iets van lang geleden????? Uitslag komt eerdaags. Gaat nu weer wat beter met hem. Aangeboden boodschappen of wat dan ook te doen, maar hij redt zich, de koorts komt en gaat steeds. Ik vind hem er inmiddels wel weer een stuk beter uitzien. Arme Wiveka die niet komen kan ivm snipperdagen. Ze komt 28 augustus.

Ik ga stoppen met kletsen. Tot eerdaags maar weer.