Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

zondag 29 augustus 2010

Borgafjäll

Vandaag twee berichten. Onder dit bericht nog een bericht dat ik vandaag heb geplaatst over het oldtimer festival. Maar dit bericht gaat over onze trip van vandaag. Al zolang we hier komen en richting Dorotea (20 km noord) rijden, zie ik vlak voor Dorotea het bord "Borgafjäll 104 km" staan. En al die tijd kriebelt het al om er naartoe te rijden. Fjäll betekent berg of gebergte. Het is een doodlopende weg richting Noorse grens. Daar worden de bergen hoger en hoger. Daar houd ik van, van bergen. De weg loopt na Borgafjäll, dat een beetje een wintersportplaats is met skipistes, na 20 km dood in het plaatsje Storjola. In Borgafjäll is nog een supermarkt (ICA) en een architectonisch mooi hotel. Verder is er ('s zomers) niet veel schokkends te doen, maar dan de omgeving, de natuur, de bergen, alle meren, zooooooooooooo mooi. Erg genoten. We waren gelukkig met mijn Citroën, want die veert erg lekker in tegenstelling tot de Mercedes Vaneo van Peter die veel stugger is in de vering. De weg was n.l. wel geasfalteerd, maar enorm hobbelig.
Nog even heel iets anders........afgelopen week heb ik trouwens de slaapkamer naar het zin gemaakt. Gordijnen gemaakt en wat anders ingericht. Er was vorig jaar zo maar wat ingezet en niet erg naar mijn zin. Nu ben ik er erg tevreden over. Komende week ga ik dat met de keuken-/eetkamer doen. Gordijnen maken dan. Morgen komt Peter zijn quad om 18.00 uur. Leuk voor hem. Maar nu nog even wat foto's van Borgafjäll en omgeving dus........

Deze foto hierboven vind ik zelf zo enorm mooi. Ik heb hem echt zelf gemaakt hoor. Als ik een mooie foto heb gemaakt, bombardeer ik hem altijd direct als bureaublad achtergrond. Deze zal dat ook wel een poosje blijven denk ik. De berg was echt een soort groen. Een soort mos denk ik. Geweldig met die mooie wolken erboven en die bomen ervoor. Klik er maar eens op en bekijk hem groot.De vos hieronder was druk bezig met muizen vangen. We zagen dat hij ze ving en met huid en haar opat. Die muizen gaan echt gewoon levend naar binnen. Arggggggggggg. De foto is niet superscherp, maar dat komt omdat ik hem nogal moest inzoomen.


Tot gauw!