Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

zaterdag 19 september 2015

Hoog tijd ...


... om eens even iets te laten horen. Het kwam er niet zo van, veel te veel met andere dingen bezig. Maar nu lijkt het me toch leuk om de zomer hier nog even af te sluiten met een paar foto's van ergens in augustus. Het had net zo goed juli kunnen zijn of begin september, want eenmaal deze plek ontdekt ben ik er nog een paar keer naar teruggegaan, ondanks dat het 120 km van huis is.
Ik ging niet alleen voor de plek want moest dan toch wel een beetje daar in de buurt zijn, maar eenmaal daar in de buurt steeds weer terug naar deze omgeving aan de rivier Ångermanälven nabij Österåsen, wat weer niet zo heel ver van Sollefteå ligt.Dit is het laatste stukje van Faxälven, genomen vanaf een brug. Er staat niet veel water meer in.Dit is het allerlaatste stukje van Faxälven, vanaf dezelfde brug gezien richting Ångermanälven. Faxälven mondt hier dus uit in Ångermanälven. 
Er is een leuke wandeling naar en langs de plek waar ze samenkomen en daar ben ik ook naartoe gelopen.Een mooie picknickplek onderweg met banken,een mooi uitzicht,en een hut voor minder weer. Je kunt buiten grillen, maar ook in de hut waar ook tafels en bankjes staan.Er was geen mens, er was geen hond. Alleen Rushy en ik. Het was windstil en warm. Rushy vond alle luchtjes wel interessant, ik genoot van het serene!
Sim bleef thuis bij Peter, dat zijn zulke dikke vrienden! :-)Daar zat ik dan, op het bankje in de verte aan het water. En dit was dus zo goed bevallen dat ik diverse malen terugging. Een keer vond ik een lege pizzadoos. Waarom nou niet even meegenomen!Hier komen de rivieren bij elkaar. Niet spectaculair omdat er niet veel water in de rivieren stond. In het voorjaar zal het wel anders zijn en dan zal ik zeker nog eens gaan kijken. En thuis... daar doen de laatste bloemen hun best om de hommels nog van dienst te zijn. De hommels zijn enorm traag en soms lijken ze wel dood. Gewoon op, rustig inslapen onder het nuttigen van nectar.Hier staan ze o.a. naast het speelhuisje (links).Sommige berken zijn nog groen, andere wisselend groen en geel en weer andere zijn al bijna kaal gevallen. De herfst is ook prachtig!

Maar de zomer is geweest, een zomer met een bezoek van mijn oom en tante A3 en S10, zo leuk!
Maar ook met bezoeken van al deze blogvolgers, soms aangekondigd, soms onverwacht na vragen in het dorp. Want wat was het leuk dat jullie hier waren, Jannie en Roelie, Antoinette en Richard, Klaske en Jim, Elly en Sjaak, Marissa en Luc, Jet en Piet!

Ik blijf nog even druk, maar dat zal met een paar weken afnemen. Jullie horen dus wel weer van mij!

Gon