Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

maandag 1 december 2014

Winterlicht en pepernoten


Sinterklaas komt hier niet langs en dat is wel een mooie reden om al aan kerst te denken. Meer bezig met het winterlicht. Om drie uur is het al wel donker en dus zijn we al begonnen met ons eigen sfeerlicht. Dat begon een week geleden al...
Denk niet dat ik het winterlicht buiten erg vind, integendeel, ik geniet erg van het gezellig maken in huis, van kaarsen, sfeerlicht, enzovoort. 


Deze "schat" hieronder vond ik vorige week in een loppis!


Deze unieke kerstster, handgemaakt van berkenbast, berkenschil.


Ik vind hem heel apart, echt iets van hier...


...en hij brandt ook nog zo gezellig, is eens iets anders dan berk in de kachel!Dit typisch Zweedse rode houten "kerst"kroontje kocht ik een paar jaar geleden ook in een loppis. Hij hangt rond deze tijd van het jaar altijd op deze plek in de keuken.


Geen Sinterklaas dachten we dus. Tot er vandaag een afhaalbericht in de brievenbus zat. Er zou een pakje liggen op het postkantoortje bij ICA. De auto stond nog niet in de garage, want Peter was er net mee terug, dus gelijk maar even naar het dorp gereden. Kon ik gelijk kwark kopen wat ik nodig heb voor kerststolletjes. Een recept dat ik vorige week vond en gelijk maar ga uitproberen. 
Ik zag dat het van Anneke en Adri uit Aalsmeer kwam. Oh, zo nieuwsgierig als ik was!

Dus toch Sinterklaas, kijk maar eens...Een lief kaartje...


en...Zo'n grote zak pepernoten (1 kg!) heb ik nog nooit gezien. Heerlijk, ook de taai taai en chocolade sinten. Erg bedankt Anneke en Adri, zo leuk om te krijgen! We zijn gelijk thee gaan zetten :-).

Met de kerstboom en andere versieringen wachten we nog maar even, ik denk zo rond de 10e maar eens.

Misschien verwachtten jullie mijn vervolg op die goeie ouwe tijd die we in Frankrijk hadden. Ja, het komt nog wel dat deel II. 
Maar eerst nog het verhaal van Rolf, wat heeft hij nu met klompen te maken??? 
Nog weer later hebben we een kerstverhaal, een kerstgedicht en ook nog een heel leuk kerstverhaal van Peter. Peter heeft het zelf geschreven, ik niet. 
Volgend jaar kom ik ook met een eigen kerstverhaal, maar dat zal een verzonnen verhaal worden in tegenstelling tot dat van Peter, dat een waargebeurd verhaal is. 

Stof genoeg. Tot dan!

Gon

De adventsster hangt in het gastenhuisje.