Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

woensdag 31 juli 2013

KoopjesEn als ik dan in diezelfde C3 als in het onderstaande bericht door het mooie landschap rijd en geniet van alles wat ik zie, kom ik ook wel eens een loppis tegen. Laatst zag ik er een bij een mooi huis, dat op een plek stond die lager lag dan de weg, zoals we in Nederland bijvoorbeeld wel zien onder een dijk. Doordat de tuin lager lag viel het juist zo op dat de loppis in de tuin was en het zag er gezellig uit met het mooie weer. 
Auto aan de dijk gezet :-) en maar even naar beneden gelopen. Dichterbij gekomen was er eigenlijk niet echt iets wat ik leuk vond. Ik vind het altijd een beetje sneu om dan niets te kopen, misschien omdat ik een paar jaar geleden zelf een week of zes een loppis had hier. Een loppis die ik als heel leuk heb ervaren en tijdens welke ik bijna alles kwijt raakte wat we te koop hadden. 
Maar goed, de mevrouw van de loppis in de tuin had ook nog een tent staan met spullen er in. Daar viel mijn oog op een stapel borden en nog een stapel borden en nog een en nog een en nog een kan en een soepterrine. De stapels, de kan en de soepterrine waren apart geprijsd. 
Ik stond er weifelend naar te kijken en de mevrouw zei: "200 SEK voor alles! Het is helemaal gaaf!" maar dan op z'n Zweeds natuurlijk.
Ik besloot het servies te kopen, handig voor in het huisje en je kunt nog eens een potje uhhhh bordje breken zo. 
De vrouw zei dat ik m'n auto dan maar naar beneden moest rijden. Ja, dat leek wel handig. 
Thuis alle kranten er tussenuit gehaald en inderdaad, het was allemaal klokgaaf. In de vaatwasser ermee!
Wat is loppissen toch leuk. Staat het niet leuk in die oude hoekkast? Bovenin een glasservies? Op naar de volgende loppis...