Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

donderdag 9 mei 2013

Leven in de brouwerij


Ja, leven in de brouwerij, overal zie je dat in de natuur. Ook bij onszelf komt er weer wat leven in de brouwerij. We zijn weer aardig hersteld van het ziek zijn en de laatste ongemakjes door de griep zullen ook wel snel verdwenen zijn. We voelen ons in elk geval weer zo goed dat we besloten hebben om weer naar Zweden te gaan, ergens in de eerste helft van de komende week hopen we daar aan te komen.

Papavertjes, hier staat vanaf eind mei onze tuin in Zweden vol mee. 

Ik koos in dit berichtje voor de kleur oranje. Dit omdat mij werd gevraagd hoe ik denk over Koninginnedag en Valborg in Zweden. Beide op dezelfde dag, totaal verschillende feesten. Hoe ik dit ervaar, of ik me nog echt Nederlandse voel of misschien al aan het 'verzweedsen' ben. Verschillende mensen vroegen me hiernaar. Mijn antwoord aan hen hierop was ongeveer zo: 

Toen ik van iemand uit NL hoorde dat koningin Beatrix haar aftreden had aangekondigd, bekeek ik dit dezelfde avond nog via internet. Ook vond ik het wel leuk dat we dan in NL zouden zijn, zoals elk jaar rond Koninginnedag. Bijvoorbeeld ook leuk even naar de vrijmarkt, die best wel groot is in ons dorp.
Zeker zou ik in Zweden wel van alles op internet zijn gaan kijken op deze laatste Koninginnedag. Nu we in NL waren vond ik het ook heel leuk om te zien hoe het leeft in NL en die sfeer zouden we gemist hebben als we in Zweden zouden zijn geweest. 
Nee, ik zou me niet meer voorbereiden op Valborg. In ons dorp wordt er trouwens niet aan gedaan, of we hebben er in ieder geval nog nooit iets van gemerkt, ook niet in de media. 
Ik moet dus zeggen dat me juist nu duidelijk is geworden dat je een Nederlander bent en dat je een Nederlander blijft. Althans, zo voelen Peter en ik dat overduidelijk. 
Kun je je nog zo thuis voelen in Zweden, het daar nog zo naar je zin hebben, je nog zo goed proberen aan te passen, als het er op aankomt ben en blijf je Nederlander. Het zit gewoon in je bloed :-).
Zelf keek ik er ook wel een beetje van op, er zijn namelijk ook veel dingen aan Nederland die ik in Zweden totaal niet mis!


Volgende week dus in Zweden. De papavertjes staan er dan misschien zo bij als op de foto hier boven. Mooi in de knop. Zelfs dan zijn ze al mooi, klik maar eens op de foto's, groter zijn ze ook vele malen mooier.


We hebben ze in diverse kleuren, op deze foto staan deze kleuren allemaal. Elk jaar komen ze weer terug, en doen het best lang, wel een kleine twee maanden! Steeds weer nieuwe bloemen.

Ik meld me weer als we in Zweden aangekomen zijn.
Ik kijk er naar uit.
Ik kijk uit naar Zweden en naar bloggen.
Tot dan!