Het leek me leuk hier een heel eenvoudig, maar ook heel lekker recept(je) te plaatsen. Eerdaags kerst, wellicht veel vrije dagen, misschien koud weer.
Hier zeker. Misschien even lekker uitwaaien en dan terugkomen in een lekker warm huis. Tijd om even lekker te zitten met misschien een lekker glas glögg, wat in Nederland bisschopswijn of glühwein wordt genoemd. Wel, het brietaartje hieronder smaakt daar heerlijk bij, ik zag het gisteravond op tv. De Zweden eten er dan hoogstwaarschijnlijk een stukje zelfgemaakt knäckebröd bij, maar je kunt er natuurlijk ook iets anders bij doen. Recepten van bisschopswijn kun je zelf wel vinden, altijd lekkerder dan een fles kant-en-klare glühwein. Je kunt een stevige franse rode wijn in een pan doen met o.a. een sinaasappel erin die je hebt vol gestoken met een stuk of 8 kruidnagelen (de sinaasappel eerst overgieten met heet water, zodat de waslaag er afkomt), kaneelstokje erbij en wat poedersuiker naar smaak. Nachtje laten trekken en dan langzaam opwarmen, nog even zo laten trekken, maar beslist niet laten koken.
Nou, dan heb ik toch nog een eenvoudig recept voor glögg gegeven :-).
Wil je ook nog zelf knäckebröd bakken, dan vind je een recept HIER bij Margo!
Hier zeker. Misschien even lekker uitwaaien en dan terugkomen in een lekker warm huis. Tijd om even lekker te zitten met misschien een lekker glas glögg, wat in Nederland bisschopswijn of glühwein wordt genoemd. Wel, het brietaartje hieronder smaakt daar heerlijk bij, ik zag het gisteravond op tv. De Zweden eten er dan hoogstwaarschijnlijk een stukje zelfgemaakt knäckebröd bij, maar je kunt er natuurlijk ook iets anders bij doen. Recepten van bisschopswijn kun je zelf wel vinden, altijd lekkerder dan een fles kant-en-klare glühwein. Je kunt een stevige franse rode wijn in een pan doen met o.a. een sinaasappel erin die je hebt vol gestoken met een stuk of 8 kruidnagelen (de sinaasappel eerst overgieten met heet water, zodat de waslaag er afkomt), kaneelstokje erbij en wat poedersuiker naar smaak. Nachtje laten trekken en dan langzaam opwarmen, nog even zo laten trekken, maar beslist niet laten koken.
Nou, dan heb ik toch nog een eenvoudig recept voor glögg gegeven :-).
Wil je ook nog zelf knäckebröd bakken, dan vind je een recept HIER bij Margo!
Brietaartje
klaar in ca. 30 minuten
Nodig:
Brie, ca. 20 cm Ø
2 dl vloeibare honing
1 dl gedroogde abrikozen, klein gesneden
½ dl walnoten, gebroken
½ dl pistachenootjes, gebroken
1 el roggemeel
Verwarm de oven alvast tot 175 graden.
Leg de brie in een ovenvaste schaal, bijv. een pievorm.
Verwarm de honing in een pannetje en bind het met het
roggemeel.
Schenk een beetje van dit honingmengsel over de brie.
Doe dan de fijngemaakte nootjes eroverheen en de
abrikozenstukjes.
Daarna de rest van het honingmengsel.
Bak het ongeveer 15 minuten in de oven tot het mooi gekleurd is.
Geniet er lekker van!
3 opmerkingen:
Je brengt me wel op een heel goed idee. Ik ga in de kerstvakantie beslist een keer glögg maken en het brietaartje!
Ik kijk ook uit naar het laatste deel van het kerstverhaal.
Liefs van Ineke
Laat de kou maar komen, klinkt heerlijk. Het lijkt een beetje op ons broodje brie met honing en walnoten.
Fijn weekend, kram
Ik ben gek op brie! En gelukkig moet ik nog boodschappen doen, we gaan hem proberen,maar dan zonder abrikoos met cranberry's. Vind ik wel bij dit seizoen passen.
Kram Anna Marie.
Een reactie posten