Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

donderdag 1 maart 2012

Takdropp 2

Omdat het onderstaande niet uitnodigt tot het plaatsen van foto's, die ik dus ook niet heb gemaakt, nog maar eens een heel leuke foto van Rushy. De foto is gemaakt toen we in een oude geleende Volvo reden, omdat we pech hadden met een Ford Transit bus waar we onszelf in etappes mee wilden verhuizen. Kortom het werd gewoon een verhuisbedrijf dat het naar alle tevredenheid heeft gedaan in januari 2010 :-)). De foto komt uit het berichtje Aan het woord uit 2009.

Lieve Rushy
Ze vond het geweldig dat ze naast me mocht zitten achterin die Volvo. Oude deken op de bank en we zaten. De bench kon niet in de Volvo, dus het kon ook niet anders.

Nu naar het heden. Zo mooi als het weekend was met als resultaat de sprookjesachtige foto's met sneeuw en vogels die zongen alsof het april/mei was, zo vervelend is het nu buiten. Tenminste het dooit al een dag of drie en het is dan wel zo'n vijf graden boven nul en het waait. Her en der zijn al pakken sneeuw van de daken gegleden, maar van het huis is nog steeds niet alles af. De hele oprit is een ijsbaan. Zolang het dooit wel te belopen, maar nu gaat het weer vriezen. Ik weet nog niet hoe ik morgen de hond moet uitlaten en we weten al helemaal niet hoe de auto uit de garage moet komen. Waarom hebben de vorige bewoners de garage bergopwaarts geplaatst? Ik heb op de dooiende glooiende ijsbaan heel veel grus gestrooid, dus ik heb hoop dat het nu lekker vast vriest en daardoor begaanbaar wordt. Deze winter bracht bergen sneeuw, althans hier bij ons in Jämtland en was absurd zacht. Normaal gesproken is dit pas aan de orde wanneer wij onze zes weekjes naar Nederland zijn. Dat doen we  expres in de overgangsperiode van winter naar voorjaar. Maar nu gaat het gewoon weer winteren en zullen we wel zien hoe alles weer een beetje begaanbaar wordt. Volgende week weer sneeuw, dat wil ook wel helpen. Natuurlijk heb ik de spikes al onder mijn schoenen zitten, maar die helpen niet bij bikkelhard ijs. Ik denk dat ik die andere nu maar eens ga uitproberen Eva!

Toch hadden we vorig jaar ook even een dooi-aanval. Ha, ik heb zojuist even teruggekeken en het was op twee maart dat Clas de sneeuw van de gäststuga opruimde. Nu is het vanavond gevallen en zal hij het morgen ruimen, precies, weer op twee maart!
Maarrrrrr... we hebben het er allemaal voor over hoor! Dat weet je nu eenmaal wanneer je hier gaat wonen. Een mens moet ook eens klagen hè :-)