Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

dinsdag 6 maart 2012

Lachen om jezelf - sneeuwlawine

Velen zullen zich nog wel herinneren dat we afgelopen zomer een bloemenkas kochten. Een bouwpakket welteverstaan. En ook dat Natje (Nathalie uit Dalarna) en Paul ons komen helpen komende zomer met een fundering en het in elkaar zetten van de kas. Peter en ik hadden al een heel mooie plaats gevonden voor de kas. We wisten de afmetingen, zoals hij volgens de fabrikant zou moeten worden dus, en hadden hem al uitgezet op die plaats en de grond los gemaakt. 's Winters lijkt het niet zo'n geschikte plaats misschien i.v.m. de zon, maar we weten het zeker, daar staat hij zomers de hele dag wel in de zon. En het allergrootste voordeel is dat je hem nauwelijks ziet. Zo mooi is zo'n ding niet, dus achter de werkplaats die aan de gäststuga vast zit staat hij prima.


Toen kregen we afgelopen winter dus bergen sneeuw. Nu het overdag vaak boven nul is daar waar de zon schijnt, glijdt er nogal eens ergens een berg sneeuw van een dak af. Wat hebben Peter en ik gelachen gisteren toen we achter de gäststuga/werkplaats keken... Hadden we daar een kas gedacht? Dan was het nu 'weg kas' geweest. Gelukkig staat hij er nog niet en moeten we dus een andere plaats bedenken. Tja, in Nederland ben je niet gewend dat je daar rekening mee moet houden.
p.s. Zondag a.s. het verhaal van Huldra op Zweedse blogpraat. Ik hoop op nog veel meer verhalen, jullie maken Zweedse blogpraat! Misschien heb je even tijd en inspiratie, ik kijk er naar uit.