Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

dinsdag 28 juni 2011

Idag fyller jag år

Oftewel Vandaag ben ik jarig. Letterlijk vertaald  Vandaag vul ik (het) jaar. Ergens wel logisch, als je geboren wordt ben je nul, een jaar later heb je een jaar vol gemaakt (gevuld) en ben je één, enz. Peter had een flinke taart gehaald in Strömsund. Het leek op onze slagroomtaart, maar er zat tussen de cake, behalve slagroom en banketbakkersroom, ook banaan. Bestrooid met hagelslag. Erg lekker. Rond 10.00 uur stonden Clas, Åke en Wiveka en Kerstin uit Rossön voor de deur. Ik werd toegezongen in het Zweeds, Lang zal ze leven in het Zweeds! Het was (en is) prachtig weer dus we konden lekker buiten zitten. We hadden een apparaatje gekocht waardoor muggen en knutten (knott) op afstand blijven. Het bestrijkt een gebied van ca. 20 m2. Nog een andere spiraal erbij en we hadden nergens last van.Åke heeft ook foto's gemaakt en daar zal ik ook op staan, die zal hij wel mailen.


Dit was de verpakking om een grote doos After Eight, door Wiveka gemaakt met de computer (deze Clas is met een C Wiveka!). Ook kreeg ik twee tegoedbonnen voor het grote lunchbuffet in het dorp hier. Dat buffet is altijd heel erg goed. Ben ik blij mee, leuk cadeau! Toen we hier het eerste jaar waren heb ik inwendig dubbel gelegen om mensen in een soort kleding als een netje. Ook petjes dragen ze met daaraan een soort vitrage-achtig netje. Jasje van hetzelfde materiaal en zelfs broeken. Vorig jaar kocht Peter ook zo'n petje. Ik heb me rot gelachen en stiekem foto's van hem gemaakt vanachter het speelhuisje. Ik stikte van de lach. En nu heb ik zo'n heel pak voor m'n verjaardag gekregen. Geen plagerij van Peter hoor, ik was tot inzicht gekomen, ahum en wilde toch wel graag zo'n jasje in ieder geval. Toevallig was het een verpakking met ook nog een broek erbij. Als je n.l. bijvoorbeeld in de groententuin wilt werken, wordt je niet altijd, maar wel vaak echt opgevreten door de knutten. Die zitten nu eenmaal in het gras, op de aarde en in de plantjes. Zodra je die aanraakt komen ze met velen om je helemaal gek te maken. Ik heb ook veel liever 10 muggenbeten dat één van zo'n knut omdat ik daar erg allergisch op reageer. Kan haast niet meer lopen als ik er bijv. een op mijn enkel heb en dat duurt wel bijna een week. Dus dan maar in zo'n apenpak. Wie ziet mij? Juist niemand. Het is ook nog in van die schutkleuren, ha, ha. Als het nu warm weer is kan je tenminste gewoon in korte broek en hemdje met dat pak er overheen in de tuin werken. Hieronder een foto van zo'n pak. Wees niet bezorgd, ik ga niet jagen :-) Het lijkt op de foto van stof, maar het is echt doorzichtig.


Het is dus gewoon een soort vitragestof, zoiets.
Morgen een dagje werken buiten, nog steeds prachtig weer voorlopig. Donderdag gaan we op stap. Naar Christien die in Hälla een "Café" in vijftiger jaren stijl heeft en daar o.a. koffie schenkt met allerlei zelfgebakken lekkers erbij. We gaan daar eens even kijken, wordt hoog tijd, leuk om haar weer te zien. We kennen het Café al wel, dus we weten hoe het eruit ziet, maar toen was het nog niet van Christien. Ook gaan we naar Fredrika om M&M in Lapland te bezoeken. Kan heel mooi gecombineerd worden met het bezoek aan Christien, omdat het dezelfde kant op is. Jammer dat er maar één M van M&M is, maar de andere zien we ook nog wel een keer denk ik maar zo.
Mijn moeder had gisteren een leuke dag tijdens de boottocht. Halverwege de dag kreeg ik van Karin (de evv'er van mijn moeder die ook mee was) een email met kort filmpje. Zojuist daarvoor opgenomen op de boot, een filmpje met een gesprekje met mijn moeder waarin ze zegt dat ze het gezellig vindt. Is dat nou niet ontzettend leuk! Ik had een brok in mijn keel, was er erg blij mee!