Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

donderdag 13 augustus 2009

Christien en Rob HADDEN een huis

Winteraanzicht van het huis. Rechts de stal.

De zolder is al weg

De trap bij de voordeur weg

Even pauzeren

En dan de beuk erin.

Gisteren naar Rob en Christien. Altijd leuk om elkaar te zien na aankomst. Er werd daar hard gewerkt. Ik heb al eerder geschreven dat ze een nieuw huis krijgen. Het komt op de plaats van het oude huis, dus dat moet eerst gesloopt. Toen we hier in mei waren werd er al begonnen met het weghalen van een paar bomen die in de weg zouden staan en werd er ook al begonnen met inpakken. In de stal is een tijdelijk onderkomen gemaakt. Dat is nog niet helemaal af, maar ze kunnen er slapen, naar het toilet en de douche is bijna af. Er komt ook nog een keukenblok in. Later altijd weer handig voor logees. Gelukkig hebben ze erg veel hulp van iedereen. Buren, kennissen en een Zwitserse man. Deze is pas in Pärlström (tussen Gafsele en Åsele) komen wonen met acht husky's. Door de honden leerden ze elkaar kennen. Deze "Pascal" zoals hij heet, huurt een stuga en gaat kijken of het hem hier bevalt. Ondertussen helpt hij bij Rob & Christien (tegen betaling). Hij werkt keihard. Daar hebben ze een beste aan. Het is dus ook best een gezellige boel, ook wel bijzonder zo met drie nationaliteiten. Vanmorgen zijn we weer gegaan. Heel veel hout van het huis kan nog gebruikt worden, bijv. voor hondennachtverblijven, stuga of i.d. Het is nog in perfecte staat. Peter en ik hebben vijf uurtjes (tot drie uur) spijkers uit het hout staan halen en netjes opgestapeld. Daarna terug naar Rush. Die nemen we maar niet mee. Morgen weer verder, nog een dagje, voor we onze eigen "Hoting-perikelen" gaan krijgen.
Als het niet regent tenminste. Vandaag was het heerlijk weer om buiten te zijn. Lekker in je T-shirt. Alleen de avonden zijn zo koud. Het is nu nog maar + 5 C. Ik heb gewoon spijt dat ik geen dunne winterjas bij me heb. Ik heb net Rush nog uitgelaten en heb een fleecetrui aangedaan met daaroverheen mijn regenjack. Dat was lekker. Mijn dunne spijkerjasje is nu echt te koud. 's Morgens loopt de temperatuur dan wel weer snel op naar boven de 10 C. omdat het vroeg licht is. 's Avonds is het inmiddels om dezelfde tijd donker als in Nederland. De wind zit in de verkeerde hoek, n.l. het noord-westen. De koude hoek dus. Dat is pech, voor hetzelfde geld is het 25 graden. Misschien komt dat nog, maar de voorspellingen zijn niet zo. Maar genoeg te doen, leuke dingen en noodzakelijke dingen. Ook nog lekker niksen hoor.
Maar goed, vanmiddag dus naar huis gegaan om 15.00 uur en Rushy uitgelaten. Daarna met z'n 3-en naar Hoting gereden. Eens even kijken daar!!! Dat was wel bijzonder. Er staan ook bessenstruiken in de tuin en aardbeien. Veel vrouwenmantel en schoenlappersplant. En wat zo leuk is zijn de "poppy's", en dan de gele!!! Ook oranje. Veel duizendblad groeit hier ook, altijd leuk. We gingen trouwens naar Hoting over een gruisweg (heen =68 km). Dat is de kortste, maar niet de snelste weg. De snelste weg is bovenlangs over Dorotea, dan is het iets van 95 km. Onderlangs is het mooist, maar dan is het wel 140 km. Wat een verschillen he!