Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

maandag 31 oktober 2016

Daar komt ie dan...

...Koning Winter. De eerste trekjes kwamen afgelopen week toen ik het dunne laagje sneeuw zag vanuit het keukenraam. Het meer lag nog open. De sneeuw smolt.
 
En ja, wat staan mijn geraniums er nog mooi bij hè?! 

Nu zijn we alweer een paar dagen verder en na een nacht met -6 graden ligt het meer nu wel dicht. Vandaag kwam het ook nauwelijks boven nul. En nu zou het dan zachtjes moeten gaan sneeuwen tot morgenmiddag, een paar centimeter maar. Ik hoop het en het mag (nee moet :-) blijven liggen. Dan wil ik nu ook weer niet zo'n sneeuwstorm als nu in Dalarna wordt verwacht, een provincie die een stuk zuidelijker ligt. Daar worden enkele decimeters verwacht. Tja, als we het voor het zeggen hadden...
 
Dus van mij mag het, de echt Zweedse winter. Ik weet dat velen in NL dat niet met me eens zijn, maar ik ken ook een groep die dat wel is. Gewoon een aantal maanden echt winter en geen gekwakkel. De aanloop en afloop zijn hier natuurlijk ook wel kwakkelend, maar ik durf toch wel te zeggen dat het zeker maanden niet kwakkelt en onder nul is, met vaak heerlijk weer. De sneeuw zorgt ook nog eens voor veel licht in huis en ook dat je buiten makkelijker je weg vindt in het donker.
 
Een lange koude winter. Zo anders als de zomer waarin je zoveel buiten bent. Nu tijd om binnen te zijn met leuke dingen te doen. Bijvoorbeeld de 144 granny's aan elkaar zetten die ik begin dit jaar haakte. Ook toen was het natuurlijk winter. Ik ben al een stukje op weg.
 
 
De voorste lijken flets maar dat komt door de felle inval van het daglicht.
Op de foto liggen ze allemaal nog los.
 
Vinden jullie het geen vrolijke bonte mix? Het moeten twee kussens worden en ik zie t.z.t. wel of ik er nog bij moet haken. De achterkant wordt van stof.
 
Dan wil ik nog een kastje opknappen of populair gezegd pimpen. Een gedurfde kleur en ik zal tegen die tijd wel voor en na laten zien. Dat zal wel na de jaarwisseling zijn.
 
Ik heb ook nog boeken ingeslagen voor de winter, waaronder een trilogie die zich afspeelt in Ierland, nog een land waar ik erg van houd! Zo'n zin om heerlijk weg te duiken met een goed boek.
Dus... winter erg?
Nee, heerlijk en dan heb ik het nog niet over de gezelligheid in huis, de kaarsjes, de heerlijke wandelingen door de sneeuw.
 
 
 
Vergeet bijna nog het vervolg op mijn Kerstverhaal 2015 dat ik beloofde te schrijven voor 2016. Help, ik moet er nog aan beginnen! Maar dat gaat lukken hoor, geen zorgen voor de velen die mij eind vorig jaar schreven zo benieuwd te zijn naar het vervolg.
 
Dus kom maar op Koning Winter, ik verveel me niet!
 

Gon