Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

woensdag 15 april 2015

Deksels, waar is nu die rode dop?Het erf was al aardig schoon vorige week, tenminste de oprit en zo. Zaterdag waren we de hele dag buiten, alleen met een bodywarmer erbij aan. Maar toen bracht zondag weer zo'n 10-15 cm sneeuw, al hadden ze in eerste instantie voorspeld dat het in de vorm van regen zou vallen, wat we inmiddels prefereren. Dan smelt de sneeuw ook sneller.
In het gras ligt nog een flinke laag sneeuw, voor een deel is dit sneeuw die de hele winter door van de oprit het grasveld op geblazen is door Clas met zijn tractor met sneeuwruimer/-blazer.
De auto rijdt inmiddels weer naar zijn plekje over grind i.p.v. over ijs/sneeuw.
De laag sneeuw in het gras is door steeds afwisselend vorst- en dooiperiodes erg ingeklonken en nagenoeg ijs. De onderste 10-20 cm zijn zeker klink klaar ijs. 
Nadat ik deze foto's nam van de week is het wel weer een centimeter of 20 lager geworden.En zulk mooi weer, je wilt van alles doen buiten. Het enige is dat her en der nog sneeuw ligt. Je kunt ook best al veel doen, bijv. hout zagen en kloven, dan ben je daar voor de zomer mee klaar. Maar met dat mooie weer verlang ik er ook zo naar om lekker de was in de zon en de wind te hangen, was is hier buiten altijd met een uur droog! Het zou ook kunnen ware het niet dat ik niet weet waar de voet van de droogmolen zich bevindt. Waar is de rode dop?!! Volgens mijn berekening zou hij toch wel ergens in dit pad over het grasveld kunnen zitten, maar vandaag is dat nagenoeg vrijgekomen en ik zie nog steeds geen rode dop. Nog even geduld hebben. 
We zijn ook niet gewend hier in april te zijn. In deze overgangsperiode waren we al die jaren in april in Nederland. We vierden in feite dus 2x voorjaar. Ik heb er dan ook nooit aan gedacht de plaats van de droogmolenvoet te markeren. Nog even geduld hebben, de laatste twee dagen gaat het heel hard dus...

Het wordt wel tijd, ik verlang nu heel erg naar...Bloemen en groen om het huis. Lekker hele dagen buiten zijn. Als de zomer net zo warm wordt als vorig jaar! Toen leek het wel of we in de Méditerranée woonden bij wijze van spreken.
De zomermaanden overal, maar dan ook overal bloemen kunnen plukken, vooral in juli. In de tuin, in de bermen, overal. Bijv. deze mooie pioenroos met akelei.
Prachtige bloemen in de tuin zoals hier de witte ridderspoor en op de achtergrond een veldje kluwenklokjes (in NL zeer zeldzaam en op de Rode lijst).
Ach, ik droom nog even verder, het komt vanzelf. Vorig jaar was het op 22 mei achtentwintig graden, dus het kan hier zo ineens omslaan! Tweeëntwintig mei, dat is nog maar zo'n vijf weken verder. Voor je het weet loop je in een hemdje, muggen zijn er dan voorlopig nog niet.

Peter heeft ook een bericht op zijn blog geplaatst, dat kun je HIER (klik) lezen.

Ik wil nog even een film, of liever gezegd een anderhalf uur durende documentaire met jullie delen, voor als je interesse hebt natuurlijk. Het gaat over de Sami in Zweeds Lapland, hun leven, hun rendieren. Henrik Andersson uit Gällivare wordt een jaar gevolgd.

Gon